Bel TMS Center Europe  +31 6 2885 3668     Treatment Depression and OCD | TMS Center Europe   Behandeling depressie en OCS | TMS Center Europe

rTMS behandeling voor depressie

 

RTMS, of repetatieve transcraniële magnetische stimulatie is een effectieve, evidence-based behandeling voor depressie. RTMS word sinds het einde van 1990 als behandeling voor depressie toegepast. Wetenschappelijke- en klinisch onderzoek is sindsdien uitgevoerd, om de veiligheid van de behandeling vast te stellen en om de meest effectieve protocollen te onderzoeken. Sinds 2008 wordt rTMS beschouwd als een veilige therapie, bepaald door de Food and Drug Administration (FDA goedgekeurd).

 

Behandeling depressie succesvol met rTMS

Duizenden mensen met een depressie zijn met succes behandeld met rTMS. De huidige protocollen hebben een succes ratio van ongeveer 75% bij rTMS wanneer deze gecombineerd wordt met cognitieve gedragstherapie (CGT). Dat betekent dat 75% van de cliënten een aanzienlijke vermindering van de depressie ervaart.


Patiënten die zijn gediagnosticeerd met een therapieresistente depressie (die niet profiteren van CBT) tonen eveneens significante vermindering van de depressie.