Bel TMS Center Europe  +31 6 2885 3668     Treatment Depression and OCD | TMS Center Europe   Behandeling depressie en OCS | TMS Center Europe

Man - OCD klachten - 39 jaar uit Ierland (13-07-2018)

 
"In de eerste dagen van de rTMS-behandeling voelde ik me merkbaar rustiger. Na 3 weken behandeling waren mijn angsten met 70% afgenomen en werden obsessies minder intens. Na 4 weken behandeling kon ik weerstand bieden aan dwanghandelingen. Ik zou rTMS aanraden, het is een effectieve behandeling voor OCS, die mij zichtbare resultaten bood naarmate de behandeling vorderde. Bovendien biedt Bram gedurende het hele proces uitstekende ondersteuning en advies. "

 

Vrouw - OCD klachten - 33 jaar (24-11-2015)

 

Na 10 behandelingen merkte ik dat de drang om alles te moeten langzaam wat afzwakte. Nu in totaal 20 behandelingen verder voel ik mij, wat dwangmatig handelen en dwangmatig gedachten betreft, een stuk rustiger. Het lukt mij beter te relativeren. De behandeling zelf was voor mij een rustpuntje op de dag en ik werd er zelf ook rustig van. Bram is een fijne gesprekspartner.

 

 

Vrouw - Depressie klachten - 58 jaar (7-6-2015)

 

Mijn hele leven al heb ik last van sombere periodes. Vaak voel ik me mat. Geregeld schiet ik in een soort vrije val naar beneden en raast het door mijn hoofd: ‘ik wil dood, ik wil dit rotleven niet.’ Er is meestal wel een (kleine) aanleiding, die zie ik ook, maar tegenhouden kan ik het niet. Sinds mijn 25e heb ik al van alles geprobeerd: rogeriaanse, psychoanalytische, contextuele en cognitieve therapie, mindfulness en allerhande pillen. Zeker de laatste jaren helpt een en ander wel wat, maar het is niet genoeg.

De psychotherapeut bij wie ik in behandeling ben, had een lezing gehoord van Bram Wernsen over rTMS. Hij opperde dat ik dit misschien eens kon proberen, iets anders dan (weer) praten. Na een intake en een EEG begon de behandeling. Bram had gezegd dat je na zo’n tien keer kon zeggen of het aansloeg. Na de vijfde keer merkte ik nog niets en raakte ik in paniek: ‘ook dit weer niet’. Toch doorgegaan. Rond de achtste sessie merkte ik verandering, ik viel niet meer naar beneden. Ik was eerst heel voorzichtig, durfde het niet echt te vertrouwen. Maar het bleef zo. Ik ben nu bijna 2 maanden verder, de rTMS is inmiddels gestopt, maar ik voel me nog steeds goed. Het matte is er geregeld ook, maar daar kan ik wel mee omgaan, mede door wat ik eerder geleerd heb. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n lange periode niet naar beneden ben geklapt. Het vreemde is dat dit niet zo is omdat ik zo ontzettend mijn best doe, maar het gebeurt gewoon niet!

Ik slaap slecht, ook mijn hele leven al. Bram had van tevoren gezegd dat rTMS daar niet op werkt, wel eventueel als bijeffect. Ik hoopte dat ik, als bijeffect van het me beter voelen, toch ook wat beter zou gaan slapen. Dat is niet zo. Ik ga nu proberen dat aan te pakken met behulp van Neurofeedback. Maar ondanks het slechte slapen, wat altijd een heel belangrijke trigger was, stort ik niet naar beneden. Ik ben heel blij met die rTMS.

 

Man - Depressie klachten - 45 jaar (16-02-2015)

Bijna 5 jaar geleden werd ik depressief door een vitamine b12 tekort. Zowel het tekort als de depressie reageerde niet op behandeling. Ik werd 3 keer langdurig opgenomen maar gesprekstherapie en medicijnen hielpen niks. Ik voelde niks meer, ook niet voor mijn familie. Ik had nergens geen zin meer in en niks interesseerde me nog. Voor mij hoefde het leven niet meer en vroeg euthanasie aan. Dit werd geweigerd. Mijn familie deed mijn huishouden en boodschappen en ik zat of lag de hele dag op bed. Ik werd lichamelijk ziek, ik kon niet meer naar het toilet en gaf over. De huisarts kon niks vinden. Enkele dagen later trof mijn zus me bewusteloos aan en ik belandde in kritieke toestand op de IC. Ik kwam bij en revalideerde fysiek bij Delta waar ik goed werd begeleid. Ik werd daar serieus genomen en gestimuleerd tot daginvulling. Bij vertrek was ik echter nog apathisch en depressief. Ik ben gaan googelen op actieve vitamine b12 zuigtabletten en ben die gaan slikken. Ook zocht ik op natuurlijke behandeling van depressie en zo kwam ik op rTMS en de praktijk van Bram Wernsen. Ik onderging 20 rTMS sessies. Na 10 behandelingen was het verschil al groot. Ik deed intussen vrijwilligerswerk en begon met cursussen en een opleiding. Ik had weer plezier in het leven en kon weer lachen en had ook weer gevoelens voor mijn familie. Ook mijn seksuele gevoelens waren terug. Ik doe intussen mijn huishouden en boodschappen weer. Ook ben ik weer op zoek naar werk, vriendschap en relatie. Ik sport weer. Bij Delta waren ze verbaasd over mijn herstel en geïnteresseerd in rTMS. Ook mijn familie was verrast en blij dat ik weer was zoals vroeger. Ik ben Bram en zijn rTMS-behandeling dankbaar dat ik mijn leven weer terug heb. Ik kan de behandeling dus aanbevelen voor mensen met een depressie.