Bel TMS Center Europe  +31 6 2885 3668     Treatment Depression and OCD | TMS Center Europe   Behandeling depressie en OCS | TMS Center Europe

rTMS voor OCS / dwangstoornis

Wetenschappelijk onderzoek naar rTMS toont veelbelovende resultaten bij de behandeling van OCS (Obsessief Compulsieve Stoornis). Een behandeling voor OCS met rTMS blijkt klinisch relevant te zijn. Sinds 2014 hebben veel mensen baat gehad van de behandeling. 60% van de mensen die worden behandeld met rTMS, gecombineerd met CGT, ervaren een aanzienlijke vermindering van de OCS geralateerde klachten.Hoe werkt rTMS?

Een rTMS behandeling stimuleert verschillende delen van de hersenen, door het toedienen van korte magnetische pulsen. Bij TMS Center Europe behandelen we het centrale deel van de hersenen SMA (Supplementary Motor Area). Dit is tot dusver de meest efficiënte plek om te stimuleren gebleken. De stimulatie resulteert in een betere communicatie tussen de verschillende hersendelen en verschillende hersenhelften. Het effect is dat men meer ontspanning en kalmte ervaart, zodat men meer in staat is om rationeel te denken. Men ervaart voldoening zonder dat de dwanghandelingen moeten worden uitgevoerd. Daardoor heeft men ook minder last van dwanggedachten.